sobota 8. listopadu 2008

lampión > panák zdarma

protože Vás máme rádi a ješte radši máme lampióny, rozhodli jsme se uspořádat v rámci requiem 2 akcičku: lampión > panák zdarma.

V čem že to spočívá? Normálně koupíte nebo vyrobíte lampión, přinesete ho v neděli 16. listopadu 2008 na Moštárnu, ukážete ho při placení a obdržíte buď panáka rovnou nebo poukázku na bar.



Maximální počet panáků na osobu: 1.

Akce se nesmí zúčastnit lidé mladší 18 let a kdokoliv, který má v užší či širší rodině papírnictví, drogerii, trafiku, případně obchodní dům obsahují jeden nebo více z výše vyjmenovaných obchodů.



druhý návod na výrobu:

potřebujeme: kulatou papírovou krabičku od sýrů (průměr asi 16 cm), čtvrtku, hedvábný nebo pauzovací papír, voskové bločky či akvarelové barvy, popř. listy, bambusovou nebo dřevěnou tyčku, disperzní lepidlo, svíčku, tenký drátek nebo provázek

Inspirace pro vymalování lampionů:

- na mokrou čtvrtku malujeme akvarelovými barvami, po zaschnutí natřeme stolním olejem

- na suchou čtvrtku obtiskujeme listí natřené akvarelovými barvami, po zaschnutí natřeme

stolním olejem

- čtvrtku obarvíme buď akvarelem nebo přírodními voskovými bločky a vystřihneme otvory

různých tvarů, ty pak podlepíme z rubu kousky hedvábného papírů

- pauzák vybarvíme voskovými bločky a z rubu přežehlíme (nutno podložit další papírem, aby se vosk neobtiskl na žehlící prkno), barvy se do sebe zapustí

Necháme uschnout a vystřihujeme otvory různých tvarů, které podlepíme z rubu hedvábným papírem.

Na střed krabičky upevníme svíčku v kalíšku. Obarvenou čtvrtku nebo pauzák podlepíme
na horním okraji zpevňujícím proužkem, aby v něm bylo dobře uchyceno upevnění lampionu k tyčce. Dle obrázku pak čtvrtku slepíme do válce a dolním okrajem přilepíme na krabičku. Provázek nebo drátek upevníme na horní okraj lampionu, do kterého jsme udělali jehlou dva protilehlé otvory. Upevním k tyčce, na které zhotovíme předem výřez, aby lampion po tyčce nesjížděl. Zapalujeme pomocí špejle.

Žádné komentáře: